Održan Dan otvorene nauke na Internacionalnom univerzitetu Brčko distrikta BiH

U amfiteatru Internacionalnog univerziteta studenti i svi zainteresiranu građani imali su priliku slušati predavanje dr. sc. Vedrane Blagojević i dr. sc. Marka Mijatovića na temu "Uloga nastavnika u radu s nadarenim učenicima" u okviru drugog ovogodišnjeg Dana otvorene nauke. Predavači su studentima Učiteljskog fakulteta dali posebne smjernice kako prepoznati i motivirati nadarene učenike za daljnji napredak. Osim sa striktno naučne, teme su se dotakli i iz profesionalne i roditeljske perspektive gdje su istaknuli kako nastava s nadarenom djecom uveliko ovisi o individualnom zalaganju nastavnika/učitelja, ali da je potrebna i podrška roditelja i sistemska podrška od strane nadležnih organa u obrazovanju.

Nakon predavanja održana je i duža diskusija u koju su se uključili posjetioci koji su iznijeli konkretne probleme s kojima se suočavaju u nastavi. Zalaganje i učešće studenata Učiteljskog fakulteta posebno je pozdravila dekanica Učiteljskog fakulteta dr. sc Esma Hasanbašić.

Menadžment Internacionalnog univerziteta, predsjednica Upravnog odbora Maria Kabok i rektor Univerziteta prof. dr Đorđo Vasiljević poručili su kako će se ovakva otvorena saradnja s građanima i studentima intezivirati u budućnosti, a sve s ciljem popularizacije znanja.

 

Održan Dan otvorene nauke (VIDEO)

U subotu 29. 04. 2023. na Internacionalnom univerzitetu Brčko distrikta BiH, u punom amfiteatru, održan je Dan otvorene nauke. U programu su prisutni slušali predavanja iz oblasti saobraćajne bezbjednosti, a centralno predavanje održala je Mr Gordana Blagojević, dipl. inž. saob.

Dan otvorene nauke otvorila je dekanica Učiteljskog fakulteta doc. dr. Esma Hasanbašić, pozdravivši goste i naše studente. 

"Koliko mi u nauku i u naše znanje budemo ulagali, tako će i naše društvo napredovati", poručila je doc. dr Hasanbašić.

Prisutnima se obratio i rektor Internacionalnog univerziteta prof. dr Đorđo Vasiljević predstavivši dvadeset i prvi broj Univerzitetskog časopisa NIR. Prema riječima prof. dr Vasiljevića časopis NIR izlazi dva puta godišnje, te uredništvo je trenutno otvoreno za prijem novih radova za ovogodišnje brojeve. Dodao je da uredništvo i recenzenti rade odgovoran zadatak odabira samo najkvalitetnijih priloga.

Centralni dio Dana otvorenih vrata bilo je predavanje doktorantice IUBD-a Mr Gordane Blagojević, dipl. inž. saob. na temu "Upravljanje  i mjere upravljanja brzinama u drumskom saobraćaju".

logo-iubd-1.jpg
Brčko disktrikt BiH
Brčko
M.Malića i I.Džindića bb
© 2024, Internacionalni univerzitet. Brčko distrikt, Bosna i Hercegovina

Search